İMPLANT TEDAVİSİ

DENTAL İMPLANT

İmplant, en çok korkulan fakat bir o kadar da ihtiyaç duyulan tedavilerden biridir. İmplant tedavisi diş eksikliklerinin, implant teknolojisinde ki gelişmelerle beraber, sıklıkla başvurulan tedavi seçeneklerinden biri olmuştur. Dental implant ihtiyaç ve tercih doğrultusunda açık ve kapalı teknikle gerçekleştirlmektedir.


DENTAL İMPLANT NEDİR?
Diş eksikliklerinde üzerine protez yapmak için kullanılan titanyum vida sistemidir. Çene kemiğine yerleştirilen dental implantlar diş kökü gibi görev yaparlar.




İMPLANT UYGULAMASININ YAPILDIĞI DURUMLAR HANGİLERİDİR?
Bir veya daha çok diş eksikliği, Çenedeki boşluğun yanındaki dişlerin köprü yapmak için kesilmesinin istenmediği durumlar, Çenenin en arkasında ki dişin olmadığı ve dolayısıyla köprü yapılamayan durumlar. Bu durumda ki hastaların hareketli (takıp-çıkarılan) protez kullanmak istememesi, Tamamen dişsiz çenelerde total protez (damak) kullanılmasının mümkün olmadığı veya hasta tarafından istenmediği durumlar.

İMPLANTLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?
Total ve kısmi dişsizliğin giderilmesi, Takıp çıkarılan protezler yerine sabit protez seçeneği, Tek diş eksikliğinin komşu sağlam dişlere zarar vermeden giderilmesi.
KİMLERE İMPLANT YAPILMASI UYGUNDUR? KISITLAMALAR NELERDİR?
Buluğ çağ dönemini bitirmiş erişkinlere,Genel sağlık durumu uygun olanlara,Diyabet hastalığı olsa bile kontrol altında olanlara, Çene kemiği yapısı uygun kalite ve miktarda olanlara ya da yeterli miktara ulaştırabilecek potansiyelde sağlıklı kemik yapısına sahip hastalara hem de üst yaş sınırlaması olmadan uygulanabilir.

DENTAL İMPLANTLARIN AMELIYATI ZOR MUDUR?
Lokal anestezi altında, bölge uyuşturularak yapılan operasyonlar ağrısızdır. Gerekli ilaçların alınması, işlem sonrasında antiseptik gargaraların kullanılması ve iyi bir ağız bakımıyla iyileşme süresi atlatılır.

DENTAL İMPLANT OPERASYONU SONUNDA YÜZÜM ÇOK ŞİŞER Mİ VE AĞRIM ÇOK OLUR MU?
Yanakta hafif şişlik veya renk değişiklikleri bazen olablir. Ancak ilk 24 saat yapılan soğuk tampon uygulamasıyla ödem hızlıca dağılır. Şiddetli ağrılar görülmez, önerilen ağrı kesici ilaçlar ilk gün oluşabilecek ağrıyı kolaylıkla kontrol altına almakta yeterlidir.

İMPLANT SÜRECİ NASILDIR? NE KADAR ZAMANDA DİŞLERİM TAMAMLANIR?
Ortalama 2,5 - 3 ay gibi bir sürede implantların kemikle birleşmesi beklenir ve üzerlerine porselen kaplamalar yapılır. Kemik tozu gibi materyallerin uygulandığı durumlarda, bekleme süresi 6 aya kadar uzayabiliyor.
SİGARA İÇİYORUM İMPLANT YAPTIRABİLİRMİYİM?
Yapılan birçok çalışmada sigaranın implant ile kemik bütünleşmesini engellediği kanıtlanmıştır.
CERRAHİ KILAVUZ (KAPALI CERRAHİ) İLE AĞRISIZ, ŞİŞSİZ VE DİKİŞSİZ İMPLANT
Dental Tomografi ile elde edilen görüntüler bilgisayar ortamında robotik çene görüntüleri haline dönüştürülür. Robotik çene görünütüsü üzerinde sanal implant uygulaması gerçekleştirilir. Sanal olarak yerleştirilen implantların hasta ağzına yansıtılabilmesi için kişiye özel dental implant kılavuz hazırlanır. Hazırlanmış olan cerrahi kılavuzlar yardımıyla implantların ideal pozisyonda yerleştirilmesinin önemi, protezlerin yapısı esnasında ortaya çıkar. Hastalar kliniğimize sağlıklı dişlerle çiğneme yapabilmek ve gülümseyebilmek için gelirler. Bunun sağlanabilmesi için çene kemiği içine yerleştirilen implantların pozisyonları ideal bir protez yapımı için çok önemlidir. Ancak doğru pozisyon ve açıda yerleştirilmiş implant üzerine çiğneme fonksiyonunu ve estetiği tam olarak iade edebilen protezler yapılabilir. Bu sayede sağlıklı dişeti ile bütünleşmiş, doğal görünümlü protezlere ulaşabilir.

Cerrahi kılavuzlar implantların doğru pozisyonda yerleştirilmesinin yanı sıra cerrahi işlemin dikişsiz olarak yapılabilmesini de sağlar. Bu teknikle cerrahi işlem süresi minimuma iner ve cerrahi sonrası dişeti iyileşmesi çok kısa sürede gerçekleşir. Aynı zamanda çoklu implant uygulamaları tek seansta yapılabilir. Alt-üst çene tümden dişsiz ağızlarda bile minimum 14 adet dental implant yerleştirilmesine rağmen operasyon sonrası görülebilen yüzde şişlik, ağrı oluşmaz. Hasta bir sonra ki gün normal hayatına devam eder.
العربية AR English EN Deutsch DE Русский RU Türkçe TR